Jé!!!! Van nyitóoldal! Soha nem voltam még ott. Tényleg, mindig a fórum oldalra lépek be.
Válasz godzsakattila (2024. nov 22. 20:29) üzenetére
Én magam is ledöbbenek, mikor a főoldalon az oldal sávban ránézek, hogy napközben alig van "regisztraciómentes óra". Nem is értem magam sem. 😃
Válasz kvarclovag (2024. nov 22. 17:50) üzenetére
Ezt nem figyelem, ezért nem tudtam mennyien lehetnek, jóval kevesebbre tippeltem volna.
Válasz godzsakattila (2024. nov 22. 16:53) üzenetére
Naponta tucatnyian regisztrálnak kb. Szerintem sokan csak 1-1 játékot meghírdetni vagy megvenni jönnek, vagy esetleg gyakrabban venni-adni. Ne feledjük el azért, hogy nem csak a fórumból áll az oldal ami regisztrációt igényel. Mert persze böngészni lehetséges így is úgy is, de a "csereberéhez" szükséges a regisztráció.
Válasz kvarclovag (2024. nov 22. 15:21) üzenetére
Valóban úgy néz ki. És mivel már rajta van a fórum a fekete seósok listáján, a könnyen bármi sz.r feltölthető csoportban, ezért valamit jó lenne tenni. Mivel aktív, tényleg posztoló új tag ritkán van, szerintem az is megoldás lehetne, ha egy ideig egyáltalán nem lehetne regisztrálni.
Válasz kok_o (2024. nov 21. 09:43) üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, hogy az Admin(ok?) mostabában eléggé elfoglalt lehet, mert korábban, ha írtam e-mailt hibajelentésről, vagy küldtem be jáétkszabályt arra azért jött valami válasz Petitől, de az utóbbi hónapokban semmi. :(
Válasz Csabusa (2024. nov 20. 15:35) üzenetére
A leghatékonyabb az lenne, ha már regisztráció során ki lenne szűrve, az ilyen. Ha nem automatán menne a regisztráció, hanem emberi jóváhagyásra is szükség lenne, úgy mint a Facebook zártcsoportokban, akkor egy keresztkérdéssel ki lehetne zárni legalább a botokat. Nem hiszem, hogy egyébként olyan sokan és sűrűn regisztrálnának az oldalra, hogy az megterhelő lenne egy adminnak.
Jó ötlet amúgy a "jelentés gomb", vagy az x piros kéz után az automata törlés.
Válasz kvarclovag (2024. nov 20. 17:20) üzenetére
Hát igen, láthatóan semmi védelem nincs, és egy rendeset talán bonyolult lenne beépíteni (igazából nem annyira), de talán egy sima időbeli korlátozás is elég lenne, a regisztrációt követő 10 napban még nem posztolhatsz.
Válasz lrekasi (2024. nov 20. 16:17) üzenetére
A felhasználókra semmi értelme. 5 perces fake regisztrációs emailek. Számos olyan site van, ahol kérhetsz pár perces email címet, csak ilyen regisztrációs célokra, kifejezetten one-time access botoknak.
A legegyszerűbb a postok eltüntetése lenne, amit 5+ piros pipa után meg kellene tenni. A nyúzert meg felfüggesztheti pl. 3 ilyen után. Az oldal üzemeltetőjének láthatóan nincs kapacitása - akármilyen okból - az oldal érdemi, nem marketing célú fejlesztésére. Részben megértem. Reklámozhat, kap érte pénzt. Direkt pénzforgalom felhasználóktól itt nem történik. Az oldalt nem törték fel. Kamu regisztrációk elleni védelem túl sok munka. A felhasználók meg kb árukeresőnek használják csak, és kisebb részük posztolgat csak. Szóval azért a néhányn tucat user-ért... Amíg van elég látogató, meg kattintás, meg banner megjelenés... addig komolyabb ráncfelvarrásra én nem számítok.
Válasz Csabusa (2024. nov 20. 15:35) üzenetére
Szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy mennyire dolgoznak bot elleni védelmen, mert időről időre jönnek ilyen hullámok. De ha nem is valami komoly védelem, egy mezei "jelentés" gomb mind a posztokon, mind a felhasználókon nagyon hasznos lenne.
Válasz lrekasi (2024. okt 30. 16:11) üzenetére
Valami miatt az az érzésem, hogy az oldal tulajdonosa egyszerűen figyelmen kívül hagyja a spam, akár botok által berakott tartalmakat. Itt a gépházban ez már nem az első.
Van bármilyen stratégia az ilyenek kiszűrésére? Értem, hogy felhasználót lehet blokkolni, de visszajön egy másik fake 5 perces emaillel. Nem lehetne esetlen pár fórumtagnak kiosztani valamilyen moderátori szerepet, amivel bejegyzéseket, topikokat "törlhetnének" (megjelöl törlésre, aztán majd egyszer törlődik is god módban)? Vagy akár automatán, ha pl. 5 vagy nagyobb a negatív pipák száma?
🤣🤣
Válasz kvarclovag (2024. nov 22. 21:41) üzenetére